26/9/07

I LA NOSTRA HISTÒRIA, ON ESTÀ?

Em consta que la història de Camarles data a inicis del segle XII amb la concessió de la "Carta Pobla" per Ramón Berengué IV a la població i la cessió de "La Torra" a Guillem de Sunyer.

Des de llavors els anys han anat sumant història a la població, i per darrera (els interessats) l'han anat esborrant. Aquets esborranys on han anat a parar?

On estan les restes arqueològiques dels poblats ibers trobats a la "partida del Bordissal"? On estan molts antics documents que posseïa el Sr. Primitivo Forastero on cosntava la "Carta Pobla" i les històries de la "Camarles Medieval"? I, els antics documents de la creació i constitucio de l'Antic Sindicat i la Cooperativa Arrossera de Camarles? No creieu que tota aquesta història ens pertany i és digna de ser constada en algún lloc de la població?

A mi, com a Camarlenca que sòc, m'agrada presumir del poble, i de la seva història. I, si tinc l'ocassió de poder-la explicar a algú de fora ho faig. Però, com ho puc explicar si tota aquesta història queda suspesa a l'aire!

Des d'aquí incito a la població a que, tots junts, busquem la forma de recuperar allò que ens pertany, la nostra identitat.

19/9/07

FÒRUM VIRTUAL DE SOSTINIBILITAT A CAMARLES

No se si vos recordareu que fa un temps es van repartir uns tríptics (que més avall adjunto) sobre un fòrum; que havia creat l'ajuntament; en el qual s'intentarien tractar els temes que més ens preocupen actualment sobre el poble i com buscar una solució per millorar-los, complir amb molts objectius que ens beneficiaran ara i d'aquí a un futur, entre altres coses.
Jo, ja m'hi he inscrit i he fet la meva primera aportació. Espero que vos animeu i intenteu participar-hi, per tal de fomentar les iniciatives que es promouen i obtenir algun resultat positiu.


COM HO PODEU FER?

Molt fàcil. Només cal entrar a la pàgina principal del buscador google (www.google.es), pitjar sobre grups introduir la paraula Camarles i ja vos sortirà el Fòrum Virtual; ara, això si, per a poder-hi participar és necessari que vos registreu, però tranquils/es que són cinc minuts.
Vos animo per a que hi participeu i així hi aporteu la vostra crítica, idea, millora, objectiu, etc.