26/9/07

I LA NOSTRA HISTÒRIA, ON ESTÀ?

Em consta que la història de Camarles data a inicis del segle XII amb la concessió de la "Carta Pobla" per Ramón Berengué IV a la població i la cessió de "La Torra" a Guillem de Sunyer.

Des de llavors els anys han anat sumant història a la població, i per darrera (els interessats) l'han anat esborrant. Aquets esborranys on han anat a parar?

On estan les restes arqueològiques dels poblats ibers trobats a la "partida del Bordissal"? On estan molts antics documents que posseïa el Sr. Primitivo Forastero on cosntava la "Carta Pobla" i les històries de la "Camarles Medieval"? I, els antics documents de la creació i constitucio de l'Antic Sindicat i la Cooperativa Arrossera de Camarles? No creieu que tota aquesta història ens pertany i és digna de ser constada en algún lloc de la població?

A mi, com a Camarlenca que sòc, m'agrada presumir del poble, i de la seva història. I, si tinc l'ocassió de poder-la explicar a algú de fora ho faig. Però, com ho puc explicar si tota aquesta història queda suspesa a l'aire!

Des d'aquí incito a la població a que, tots junts, busquem la forma de recuperar allò que ens pertany, la nostra identitat.

1 comentari:

Anònim ha dit...

uf! pos me sembla que ho teniu difícil, això de recuperar estos «paperots»... ara, si de veritat s'hi volca tot lo poble, potser tindreu un mínim de possibilitats! Sort!

i benvinguda a l'ebresfera!