12/11/07

IIa Trobada Fòrum Sostenible - Reflexions

El passat 8 de novembre es va celebrar la segona trobada del Fòrum Sostenible Camarles Virtual, tal hi com ja vaig anunciar al blog. Aquesta segona trobada consistia en la creació de grups de debat; els quals, cadascun d’ells, tractaria unes temàtiques concretes i en trauria unes conclusions i possibles solucions als temes debatuts. La trobada es va dur en total normalitat i va haver moltes opinions i iniciatives, que el proper 14 de novembre s’acabaran de matisar i contrastar.

Però, tal i com era d’esperar, l’assistència va ser molt baixa. La meva sorpresa no va ser per aquest fet (ja m’he l’esperava, és una acció pròpia i característica del nostre poble), sinó pel desinterès que van mostrar alguns regidors en no assistir-hi. Aquest fet si que em va desil·lusionar molt. Perquè van assistir el primer dia? Perquè, per què hi havia un peix gros de la Generalitat i eren obligats a presenciar l’acte? O per analitzar/criticar el desenvolupament de l’acte? No ho entenc, a part de regidors són camarlencs, ciutadans amb queixes o amb iniciatives. Crec que amb aquesta acció no donen molt bon exemple a la població, i és normal que la ciutadania ja no assisteixi ni participi als actes...si les persones que han d’assistir i donar exemple ja no ho fan, com volen que la població hi sigui present, si ells no hi estan?

Simplement és una reflexió. No vull crear cap disputa; però el Fòrum Sostenible és una oportunitat per a que els polítics s’apropin a la població, escoltin les preocupacions dels ciutadans, donin explicacions o raonaments del perquè una cosa no s’ha fet o perquè s’ha actuat d’aquesta manera i no d’una altra... Els polítics no només s’han d’apropar a la població a les campanyes electorals, com ha fet algun partit polític a les últimes eleccions municipals; l’apropament és diari, constant i durant tot l’any, no durant els dos mesos de propaganda política i ja està. En realitat, crec, l’objectiu o finalitat principal d’aquest Fòrum és això, escoltar al poble; i no som nosaltres (els ciutadans) que ens em d’escoltar uns als altres, natros ja sabem el que volem i del que ens queixem; és l’ajuntament qui ha d’escoltar-nos.

La població ara que ha aconseguit tombar la truita que portabem menjant 20 anys vol ser escoltada!