30/8/07

SEGURETAT CIUTADANA

Amb pocs anys Camarles ha experimentat un augment notori de població. Aquest augment s'ha produït per una part pel moviment migratòri provinent de països de l'Europa de l'Est i Rumania i per l'altra part per la construcció massiva de vivendes familiars; vivendes que han generat que Camarles sigui, avui per avui, un dels pobles de les Terres de l'Ebre amb major oferta i demanda immobiliària. Sigui pels serveis necessàris que dóna al ciutadà o per l'atractiu turístic que té per la proximitat amb les "poblacions de mar".
El flux poblacional sempre ha sigut important per a un poble; ja què, de forma indirecta li genera riquesa (per la compra de béns i serveis o pel pagament d'impostos de la vivenda que s'adquereix/lloga). Però, per l'altra part al haver més moviment de persones implica que la delinqüència, violència i tràfic vial estigui present als nostres carrers.
Totes aquestes conseqüències són motiu pel qual crec que l'Ajuntament de Camarles hauria de tenir en compte per tal de poder garantir i oferir (sempre) seguretat al ciutadà, mostrar al visitant que Camarles és un poble tranquil, segur i que s'hi pot viure sense tenir que presentar una denúncia per robatòri a la vivenda (com fa poc menys de dos mesos va tenir que fer la meva família).

La població vol seguretat i tranquilitat!

2 comentaris:

Jordi Roig i Valldepérez ha dit...

Les Terres de l'Ebre, en aquest últims anys, han sofert un creixement notori, superior a la resta de Catalunya. Aquest fet era lògic de preveure, ja que era l'única part de costa que encara és conservava verge. En el meu cas, he viscut una situació similar a la teva, a Alcanar-Platja. El boom urbanístic, a poblat (i segueix cada cop més) la zona en un seguit de urbanitzacions. La nostra, en els darrers anys ha sofert un munt de robatoris, cosa que no havia passat mai als anys 80 i 90.

Crec que els ajuntaments de la zona, no fan prou força en demanar el desplegament de forces policials a la Generalitat o a qui sigui. Crec, com tu, que aquest creixement, previsible, hauria d'estar planificat JA! als despatxos dels nostres ajuntaments. A veure si el delegat del govern ens fa cas d’una vegada.

Judit Salvadó ha dit...

Veritat ho és.

Sembla mentida, però per a la major part d'ajuntaments és molt més important aprovar un pla urbanistic o variar (a l'alça) els impostos que efectuar un pla de desplegament de les forçes de seguretat a la població. Si és el factor principal per a que un poble i un ajuntament rutllin bé.

Però el poder xiquet és el poder!