4/10/07

1a TROBADA DEL FÒRUM LOCAL DE PARTICIPACIÓ CIUTADANA.

Ahir la nit, 3 d'octubre, es va celebrar la primera trobada del fòrum local cap a la sostenibilitat. Va ser presentada per Masó Queralt (regidor de Mediambient), Anna Añó (moderadora del fòrum virtual regulat per l'empresa Euroquality) i el representant de Mediambient de la Diputació de Tarragona.

La primera trovada va comptar amb la presència d'una trentena de veïns. Aquesta va consistir amb la presentació de l'Agenda 21, el Fòrum cap a la sostenibilitat i l'estudi realitzat (a través d'enquestes) a una mostra de 476 persones de la població amb edats compreses entre els 14 i 80 anys sobre les necessitats i mancances que té el poble.
La finalitat de la 1a trobada va ser , una vegada localitzades les necessitats, crear grups de treball de diferent temàtica per tal de buscar solucions per satisfer aquestes necessitats i proposar noves idees per millorar el poble. Una vegada les solucions a taula es proposaran a l'Ajuntament, per a que pugui fiqui preferències i prioritats i les pugui millorar.
Durant la desenvoltura de la trobada van anar sorgint comentaris com la "famosa granja de monos", la planta de compostatge (un problema actualment greu i preocupant per a la població), els contenedors de basures i el reciclatge entre d'altres. Dins dels comentaris va haver acords i desacords, i fins i tot i des del meu parer burles. Durant el trajecte del fòrum no té perquè haver baralles (tal i com va dir un veí) sinó opinions, comentaris, solucions, propostes i entre tots coordinar-mos i organtizar-mos per tal que se'n pugui treure profit.
I, qui sap, si d'aquí surt alguna inciativa que uneixi el poble o un grup de ciutadans per portar a terme un projecte!
Entre tots ho em d'aconseguir, i intentar que l'oportunitat que ens brinda el consistori la puguem aprofitar; per primera vegada l'Ajuntament ens escolta, no ho desaprofitem!!!!!!