5/10/07

Una vegada més .... OBLIDATS!!!!

L'estat ja ha aprovat el pressupost per al 2008, i com no, les Terres de l'Ebre han sigut les més perjudicades; després de representar un 25% del total de població a la Provincia de Tarragona, i un 19% del PIB sobre el total. Les Terres de l'Ebre han rebut 874.000 euros per al trassat de l'autovia (N-340) dels 400 MEUR que realment val, a més dels 71 MEUR per descontaminar la zona de flix dels abocaments a l'Ebre (quantitat que s'hauria de fer càrrec l'empresa responsable de la contaminació del riu i les autoritats que ho han comportat). A part, dels 100.000 euros miseriosos que es rebrà per al desdoblament de la 340 pel pas de l'Aldea, que en aquests 100.00 euros no tindran ni per a les senyals d'obra.

Tot plegat i per variar, vergonyós. Com sempre, som el CUL tant de CATALUNYA com per ESPANYA. Primer, amb l'aigua, i ara amb la retallada del pressupost estatal per a la inversió en infraestructura.
És al·lucinant (així és com ho califico) el que ens estan fent; ara per ara, les Terres de l'Ebre són una força econòmica de rellevància i un motor industrial, tant dins del camp de Tarragona com de Catalunya. Estem experimentant un creixement industrial que ens han obligat a acceptar, tant si ens agrada com si no, amb l'expropiació (obligada) de finques aldeanes, tortosines, camarlenques, ... per a la construcció de la "nyorra" del Polígon Catalunya Sud (entre el terme de l'Aldea i Camp-redó). I ara que està creixent, requereix unes infraestructures adequeades per garantir el seu desenvolupament a llarg termini i aprofitar els diners que han llançat, com ens responen? Amb una retallada brutal del pressupost. Rídicul, ambsurd, vergonyós, i molts més adjectius que em passen pel cap.
Sembla ser que tenim cara de pallasos o de xiste, perquè mai se'ns considera, mai en sortim beneficiats i mai se'ns escolta. Només mos volen quan s'aproximen les eleccions, llavors si ... les Terres de l'Ebre són encantadores i la gent fabulosa! Si, i una "caca de la vaca" (si s'em permet l'expressió)!
No sé, a mi tots aquests polítics (començant per la diputació i acabant per l'estat català) em representen que són com xiquets de parbulari que juguen al que voldrien ser de grans.

Gent! Ens tenim que tornar a movilitzar per a que ens escoltin?

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Com sempre l'unic pressupost que està en repartit es el dels seus sous. Les zones rurals sempre han estat perjudicades per l'estat ja que el que sempre te més repercusió es el que passa a les ciutats, i com sempre, dins la seva bombolla, ignoren la realitat dels pobles.

P.D: Bon article noia. Salutacions d'un aldeà antic company de classe. :)

Judit Salvadó ha dit...

Ja veus noi que com sempre som els més perjudicats sigue el partit que sigue.

M'agradaria saber quin antic company de classe ets!!!!

I, merci pel comentari referent a l'article.

Salut!